donderdag 5 augustus 2010

Help,... een klein beetje hulp

Help,

De vakantie begint langzaam te eindigen en ik denk aan wat ik zoal gedaan heb : Weinig getekend, weinig creatiefs gedaan. Ik probeer nu al af en toe weer een beetje te schetsen, een beetje lol te hebben in het tekenen, maar kan die lol eigenlijk niet zo goed meer vinden.

Soms schrik ik een beetje van mijn eigen gedachten. Soms heb ik een beetje het gevoel dat de Kunstacademie m'n ontwikkeling tegenhoudt. Alsof je naar beneden wordt gedrukt als een klein kindje. '' Je bent er nog niet'' achtige-attitude. De kunstacademie mentaliteit waar ik af en toe een beetje van baal.

Ook heb ik het gevoel dat ik mezelf de laatste tijd alleen maar aan het herhalen ben. (Maar misschien ben ik gewoon weer in mijn eens-in-de-zoveel-tijdse-creatieve-dip.)
Op het Glr kon ik losgaan op schetsvellen en liet men me gewoon gaan. Op de kunstacedemie heb ik niet echt het gevoel dat ik me met stijl kan ontwikkelen. Het lijkt een beetje stil te staan.

Daarnaast begin ik een beetje af te schrikken van mijn eigen mentaliteit : Het constant iets willen produceren, omdat ik me anders niet goed voel. Het lijkt wel alsof mijn lijfspreuk is : '' een paar dagen niet getekend, is een paar dagen niet geleefd'' Bah.

Shit! Waarom kan ik niet meer voor de lol tekenen? Waarom kan ik niet gewoon af en toe meer hersenloos schetsen? Waarom moet achter elk dingetje een einddoel zitten? Waarom is tekenen meer een angst geworden? Waarom moet alles perfectionistisch? Waarom moet alles steeds net een tikkie beter?
Het lijkt alsof ik, sinds ik op de kunstacademie zit er alleen maar heel veel druk op tekenen, beeld maken is gekomen.
Ook is faalangst een grote rol gaan spelen op de kunstacademie.

Help!

Hoe kan ik weer de Bo-danique worden die het hartstikke leuk vindt om te tekenen?

2 opmerkingen:

  1. ga op bed liggen, sluit je ogen. denk aan mij... en je voelt je gelijk weer de oude :D

    BeantwoordenVerwijderen

 
Locations of visitors to this page