dinsdag 22 september 2009

Juan wie was dat!?

Hallo mensen!!

Jaja, ik ben het! Na de wereld rondgereisd te hebben, belgie, friesland, zeeland, limburg ben ik weer terug! neehoor, ben er al die tijd gewoon niet even voor gaan zitten, dus doe ik het nu!

Als eerst, Gefeliciteerd Floriaan! tof dat je bent toegelaten ;-) Allee spreekt ge al nun beetje vlams sé!?

Zoals de meeste van jullie weten zit ik dus in Breda, AKV St. Joost.
Na een leuke introductie week waarin we hebben gepicknicked (of hoe ja dat ook schrijft), musea te hebben bezocht en kartonnen tyfuszooi met plakband hebben gemaakt (bizar wat mensen voor toffe shit maken met primitieve middelen) zijn we dus echt begonnen.

Ik zie veel mensen van het grafisch lyceum, veel van art&design, erg leuk want de meeste ken ik goed MarkSander, Ruben, Nathaniel, Jurgen, Jasper, spreek ze bijna dagelijks, marieke zie ik af en toe ook nog is. Maar daarbuiten heb ik al talloze andere mensen leren kennen, ook veel van andere klassen, gewoon doordat we in pauzes gezamelijk zijn.
Donderdag rond 17:00 drinken we meestal nog een biertje op school (Ja je leest het goed, bier op school... we hebben een bar op donderdag avond, 1 Eur drank) en liggen we ergens op een veld in de tuinen, in de zon te chillen met de tofste rock, indie, new wave, minimal, jazz, rock'n roll & electro op de achtergrond door school gedraaid, héél gezellig altijd.

De lessen komen nogal chill over allemaal, alleen maar halve dagen les.
Maar nu begint het langzaam duidelijk te worden dat je ook die andere halve (vrije) dag hard nodig hebt.
Ik ben er laatste tijd vaker te vinden buiten de lessen om, zodat ik die 'studio' uren nuttig gebruik, het is ook gewoon leuk om daar te zijn, altijd is er ergens wel een lokaal vrij waar je radiootje kunt zetten en voor jezelf aan het werk kunt, tot 8uur 's avonds

De lessen zijn wel tof, weinig theorie, alleen college KunstGeschiedenis, verder;

- 2D dat is gewoon tekenen schilderen, wtf heb nog nooit zoveel met houtskool gewerkt zeg! bijna alleen maar,
- 3D dat is dus, klei, mallen, metaal, hout, hars, plastik etc.
- Serieel beeld, je begint met een voorwerp, bijv. golfbal, dan teken je de zon want die is rond, teken je een een lamp want die geeft ook licht, maar dan met meer diepgang, bijv. een hart- voor warmte ofzo. Lerares is streng dus kunt niet met simpele beeldjes aankomen, we doen het ook met fotografie, wel leuke les.
- Concept en Beeld Tja... dat weet die leraar zelf volgens mij ook niet, wij worden vrij gelaten en moeten anders gaan leren kijken naar werk, kunst en anders denken. Doormiddel van jezelf vragen te stellen en studeren, wat uiteindelijk uitkomt op een zelfgeformuleerde opdracht. Wat uiteindelijk wel erg leuk is hoor, maar die leraar is echt gek, maar erg goed, die bezorgd ons gewoon hoofdpijn van het denken.
Ik heb doelstelling: 'Hoe maak ik datgene wat ik eng vind, niet meer eng' Dat slaat op een natuursteen-drempel in mijn kamer met een freaky gezicht gevormd. Dat kies ik dus om er iets leuks mee te doen.

Goed ik typ alweer bergen tekst, hou snel op en ik post wat als ik wat meer heb! Vanaf nu zal ik hier vaker te vinden zijn!

Groetjes, kusjes en knuffels allemaal!!

2 opmerkingen:

 
Locations of visitors to this page